Sportschool Jaap Schuitema

COVID-19

11-3-2021

Nadat we een tijdje in verband met Corona geen trainingen hebben gehad gaan we naar aanleiding van de persconferentie van 8 maart voorzichtig weer beginnen met buitentrainingen. We moeten deze trainingen helaas nog beperkt houden tot 4 personen maar we hopen dat geleidelijk aan de mogelijkheden verruimd kunnen worden. We starten 16 maart met twee trainingen waaraan 2 x 4 personen kunnen deelnemen. Uiteraard moet je je voor deze trainingen aanmelden, dit kan via de link die je in je groepsapp hebt ontvangen. De trainingen duren eerst een half uur, maar we hopen spoedig uit te kunnen breiden naar een groter aantal personen waarbij het ook weer mogelijk is om introducees mee te nemen. Als de belangstelling erg groot zal is gaan we de sessies uitbreiden op donderdagavond en eventueel zaterdagmorgen.

3-11-2020

We hebben de eerste life stream training afgelopen dinsdag met succes kunnen uitvoeren. Een groot aantal van jullie hebben dit gevolgd. We gaan hier mee door en de volgende life stream zal dinsdag 10 november worden uitgezonden. Je moet wel lid zijn van de sportschool om dit te kunnen zien.

Informatie hierover gaat via de WhatsApp groepen. Ook geven we hierin de links voor de livestream trainingen. Een aantal van jullie staan helaas nog niet in de WhatsApp groepen omdat activering niet lukte, geef dan even aan per mail dat je graag mee wilt doen met de activiteiten in Coronatijd.

Na bestudering van de laatste Corona coronamaatregelen met de toelichtingen moeten we helaas de buitentrainingen tot nader orde stopzetten.

22-10-2020. Uit de enquête is het volgende gekomen:

1: Buitentraining met goed weer

2: Online video’s via de site

3: Online livestream lessen

4: Buiten trainen ook met slecht weer

5: Online social events

Buitentraining met goed weer staat dus bovenaan. We willen dan ook a.s. dinsdag starten met een buitentraining. Daarbij hopen we dat weergoden ons goedgunstig zijn. We doen dit op het schoolplein. We gaan daarbij met wat extra verlichting de locatie wat opfleuren. De training begint om 19:00. Trek wat warms een en neem een matje mee, de grond is koud. Mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn dan gaan we onder de overkapping. Het aantal is dan wel beperkt. Mocht de belangstelling groter zijn als de plekken (30 op het plein, 8 onder de overkapping) dan doen we het donderdag nog een keer weer. We vragen je dan ook om je weer aan te melden, in eerste instantie voor de dinsdag. De app zal hiervoor weer opgetuigd worden. We jullie allemaal weer te zien op de buitentraining, bij de lessen Jiu Jitsu Fit

Op 18-10-2020 hebben we via de app groepen een link verstuurd waarin we jullie mening peilen over een aantal opties om toch actief te blijven. We beschrijven hierin een aantal mogelijkheden:

Buiten trainen (ook met slecht weer)

Buiten trainen (alleen met goed weer)

Online video’s via de site

Onlinen livestream lessen

Online social events (Jiu Jitsu Games)

Geen van alle.

Je kunt je stem uitbrengen op één of meerdere opties. Het geeft ons dan een idee waar we mee aan de slag kunnen. Eén optie is hier niet genoemd. Dat is de optie trainen met een (kleine, max ) groep in de Dojo, op 1,5 m afstand. In deze fase van de Corona lijkt ons dit niet verantwoord gezien het grote aantal besmettingen op dit moment. We wachten even af wat het resultaat van van de huidige maatregelen is en bekijken dit dan opnieuw. Breng je stem uit dan kunnen we aan de slag. Dit kan alleen als je deel uitmaakt van een appgroep. We hebben zoveel mogelijk ook de nieuwe leden toegevoegd. Mocht je daar nog niet in zitten neem dan even contact op.

Met ingang van 14-10-2020, om 22:00 zijn. in verband met de tweede coronagolf alle contactsporten verboden. We zien ons dan ook helaas genoodzaakt om de lessen in de huidige vorm te stoppen, zolang deze maatregel van kracht is. We zoeken naar andere wegen om toch met trainingen door te gaan. Dit zal uiteraard in een geheel andere vorm zijn. We hebben daar afgelopen zomer al wat ervaring mee opgedaan en onderzoeken op dit moment, in relatie met de huidige corona maatregels naar een geschikte vorm.

We houden jullie op de hoogte via de site en via de groeps-apps.

Vanaf 1 juli 2020 is het beoefenen van contactsport weer toegestaan, met in acht houdend van een aantal regels. Wij volgen het sportprotocol van het NOC*NSF, wat hier te vinden is. Daarnaast treffen we een aantal aanvullende maatregelen.

Sportschool Jaap Schuitema “fights” against Corona

Op dit moment is Corona weer in opmars, ook in Groningen. Daarom werken we in de Dojo met kleine groepen die we zo veel mogelijk scheiden om de bubbels zo klein mogelijk te houden en daarmee de besmettingskans ook zoveel mogelijk te beperken. Kijk daarom op het rooster en train zoveel mogelijk op je eigen uur. Wacht na het omkleden in de gang tot de leraar zegt dat je binnen kunt komen. We willen namelijk tussen de lessen de Dojo zoveel mogelijk ventileren. Respecteer op de gang en verder buiten de Dojo de 1.5 m regel, vooral met de mensen van de andere groepen.

Bij de ingang is desinfecterend materiaal aanwezig. Gebruik dat als je binnenkomt maar ook als je weer weg gaat.

Als verkouden bent of je voelt je niet OK blijf dan weg. Als het mogelijk is laat je testen of zit anders de periode van 10 dagen uit. Ook als er Corona in je omgeving geconstateerd is, neem dan ook even afstand van het trainen. Houdt ons op de hoogt, dat kan in de groepsapp en als je het meer privé wilt houden app het dan aan de sportschoolleiding.

We proberen op deze manier de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden en mocht het wel mis gaan de gevolgen voor iedereen zoveel mogelijk te beperken.

In en bij de Dojo worden onderstaande pictogrammen en instructies aangegeven:

Onderstaande maatregelen zijn van toepassing bij Sportschool Jaap Schuitema:

Tijdens de training mogen we dichtbij elkaar komen, maar zodra de training is afgelopen houden we 1,5m afstand. Als vuistregel houden we aan: buiten de dojo: 1,5m afstand houden

Er staat desinfecterende gel bij de ingang van de dojo. Desinfecteer je handen en polsen bij binnenkomst. Zo proberen we de kans op fysieke besmetting te verkleinen. Polsen dienen ook schoongemaakt te worden, omdat we elkaar daar vaak vastpakken.

Er staat desinfecterende gel bij de ingang van de dojo. Desinfecteer je handen en polsen bij vertrek, om zo ook weer schoon te vertrekken.

Train zoveel mogelijk met dezelfde “buddy”

heb je klachten, blijf thuis en meld dit in de groepsapp.