Trainingen & Tijden

Bij Sportschool Jaap Schuitema worden verschillende soorten trainingen gegeven, ingedeeld in niveaugroepen. Hieronder vind je het actuele aanbod met tijden:


Jiu Jitsu Basic

Niveau: witte en gele band (6e en 5e Kyu)
De Basic training is waar je start. In deze training leer je de basisvaardigheden van Jiu Jitsu en krijg je een introductie op de verschillende soorten technieken. De trainingen richten zich op de examenstof voor de gele en oranje band.


Jiu Jitsu Regular

Niveau: oranje, groen en blauw (4e t/m 2e Kyu)
In de Regular training wordt de kennis van technieken uitgebreid. Het scala aan technieken wordt groter en je leert bijvoorbeeld om te gaan met meervoudigheid. De trainingen richten zich op de exameneisen voor groene, blauwe en bruine band (I).


Jiu Jitsu Advanced

Niveau: Bruin en zwart (3 de, 2 de en 1ste Kyu en alle Dan-graden)
De groep Advanced heeft de focus op Dan examens. Er wordt dieper ingegaan op specifieke situaties, technieken of opdrachten. Binnen deze groep wordt met een methodische opbouw gewerkt naar het behalen van een Dan-graad.


Vrije training:

Niveau: Alle banden
In de lessen komen regelmatig nieuwe technieken naar voren die je misschien wel even voor jezelf wil herhalen. De vrije training is hiervoor bedacht. Er is altijd een Dojo assistent of een Dan-graadhouder aanwezig om je te helpen.


Vrije KATA training:

Niveau: Alle banden
Voor Dan examens moet je Kata’s trainen. Dit is het juiste moment. De mat is vrij voor alleen Kata’s, zodat je de rust en ruimte hebt om je Kata’s goed te kunnen oefenen.

Dinsdag:

19:00 – 20:00 Jiu Jitsu Basic
20:00 – 21:00 Jiu Jitsu Regular
21:00 – 22:00 Jiu Jitsu Advanced

Als de weersomstandigheden het toelaten houden we op de dinsdag i.p.v. de bovenstaande trainingen een buitentraining. Als dit het geval is wordt dat in de groepsapps aangegeven.

Donderdag:

19:00 – 20:00 Jiu Jitsu Basic
20:00 – 21:00 Jiu Jitsu Regular
21:00 – 22:00 Jiu Jitsu Advanced

Zaterdag:

10:00 – 11:30 Kata training
11:30 – 12:30 Vrije training